bolet_teletype
به سایت خبری "جی کی" نیوز خوش آمدید
l_bolet_tele
آخرين بروزرساني 20 اردیبهشت 00 ،‌ 03:36
bolet_tele
جی کی نیوز؛مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر گفت: ۱۲ اثر فرهنگی، تاریخی و طبیعی این استان در فهرست ملی به ثبت رسید. به گزارش جی کی نیوز؛محمدحسین ارسطوزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر اظهار کرد: براین اساس مهارت پخت قلیه ماهی و للک با شماره ۲۲۳۹، مشتک ناری با […]
کد خبر: 17614
تاریخ انتشار: شنبه ، 28 فروردین 1400 - 11 May , 2021

جی کی نیوز؛مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر گفت: ۱۲ اثر فرهنگی، تاریخی و طبیعی این استان در فهرست ملی به ثبت رسید.

به گزارش جی کی نیوز؛محمدحسین ارسطوزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر اظهار کرد: براین اساس مهارت پخت قلیه ماهی و للک با شماره ۲۲۳۹، مشتک ناری با شماره ۲۲۴۰، مجک با شماره ۲۲۴۳، شله موهینی ۲۲۴۵، پتی چندر با شماره ثبت ۲۲۴۷ و حشینه با شماره ۲۲۴۸ نیز از جمله غذاهای بومی محلی بوشهر هستند که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: مراسم طلبون کردن جزیره خارگ با شماره ۱۲۳، حناترکون(حنابندان) خارگ با شماره ۲۲۳۸، دووت خارگی به شماره ۲۲۴۱، آیین درمانی حصار مریم به شماره ۲۲۴۲، رقص میت عروسی خارگ با شماره ثبت ۲۲۴۶، نظربند(گزکردن پارچه) با شماره ۲۲۴۴ از جمله آئین‌های بومی و محلی استان بوشهر است که به ثبت رسیده‌ است.
ارسطوزاده اضافه کرد: این آثار پس از شناسایی و مستندنگاری، کارهای پژوهشی و دفاع در نشست ثبت آثار در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به ثبت ملی رسیده‌اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر با بیان اینکه از مجموع آثار به ثبت رسیده چهار اثر مربوط به جزیره خارگ است، ادامه داد: این برای نخستین بار است که آثار ناملموس در جزیره خارگ به ثبت می‌رسد.
وی هدف از ثبت این آثار را حفظ و حراست از آئین گذشتگان و نیاکان برای انتقال به نسل آینده عنوان کرد.
ارسطوزاده گفت: زندگی مردمان بوشهر با فرهنگ و رسوم زندگی ساکنان این جغرافیا از گذشته تاکنون گره خورده‌ است و به خوبی در زندگی روزمره مردم این خطه قابل لمس است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر تاکید کرد:  ثبت این آثار فرهنگی زمینه حفاظت قانونی از فرهنگ و رسوم بوشهری را فراهم می‌کند.


بازگشت به صفحه اصلی
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: 0
در انتظار بررسی: 1
انتشار یافته: 0

نام:

متن نظر:

آخرین اخبار