bolet_teletype
به سایت خبری "جی کی" نیوز خوش آمدید
l_bolet_tele
آخرين بروزرساني ۲۹ آبان ۹۷ ،‌ ۱۱:۵۵
bolet_tele
این گیاه خودرو که دارای ارزش غذایی فراوانی است در فصل زمستان در بیابان و بین مزارع گندم و علف های هرز این منطقه می روید و دارای طعم تند مانند سیر است که علاقمندان زیادی در این دیار دارد.
کد خبر: 2904
تاریخ انتشار: یکشنبه ، ۲۰ دی ۱۳۹۴ - 21 November , 2018

این گیاه خودرو که دارای ارزش غذایی فراوانی است در فصل زمستان در بیابان و بین مزارع گندم و علف های هرز این منطقه می روید و دارای طعم تند مانند سیر است که علاقمندان زیادی در این دیار دارد.

این گیاه همانند سیر بودار و طعم دهنده بسیار خوبی است، jikeh خوشمزه و خوش طعم، قوی و طبع بسیار گرمی دارد، در درمان بیماری بواسیر بسیار موثر و برای رگ های خونی بسیار مفید است. قیمت این گیاه در اوایل برداشت آن گران و با زیادشدن آن در بازار قیمتش کاهش می یابد. خواص گیاه تره کوهی (به زبون محلی استان بوشهر جیکه یاجیکا) تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است.

این گیاه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است . کولین موجود در این گیاه به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل می کند. گنجاندن مقدار کافی کولین دررژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می دهد. تره کوهی حاوی فولات است که نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود. این گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت و به کبد در دفع کلسترول نیز کمک می کند. تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد. ۳۰ درصد نیاز ویتامین A بدن را تامین می کند. ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم است.علاوه بر آن با تولید رتینول، به بینایی نیز کمک می کند. ۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد. فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند. احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. این گیاه در سال های پرباران می روید و در سال های کم بارش همانند پارسال رویش نداشت. شناسایی این گیاه از میان گیاهان مشابه برای همه امکان پذیر نیست و متخصصان خود را می طلبد زیرا گیاهانی که ظاهرشان شبیه به جیکه است بسیارند و تشخیص آن از بقیه سخت و وقت زیادی می گیرد. مردم این منطقه آن را چند نمونه مصرف می کنند که شامل خام خوری با نان و دیگرغذاها، قاطی کردن با پلو و گمنه (غذای محلی) شبیه سبزی پلو و پخت نوعی نان محلی معروف به بل بل جیکه ای است .


بازگشت به صفحه اصلی
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: 0
در انتظار بررسی: 432
انتشار یافته: ۰

نام:

متن نظر:

آخرین اخبار